Ezekre figyelj a kerékpáros ruha használata és tisztítása során

Ha már megvan a hőn áhított kerékpáros ruhád értelemszerűen szeretnéd hosszan, kifogástalan állapotban használni. Ehhez érdemes a következő tanácsokat megfogadni:
  • Kerékpározás után, ha megizzadtunk, és a ruha is nedves lett, lehetőség szerint rögtön mossuk ki, de ha erre nincs lehetőség, akkor sincs nagy baj, csak ügyeljünk rá, hogy olyan helyre tegyük, ahol ki tud száradni, például akasszuk ki egy fogasra egy jól szellőző helységben. Semmiképp se tegyük nem kiszáradt állapotában a kerékpáros nadrágot fiókba, vagy nejlonzacskóba, ilyenkor ugyanis az izzadságban lévő só maradandó károkat okozhat az anyagában.

  • Mosás előtt fordítsd ki kerékpáros ruhádat, ezzel is óva a külső látható felületét. Soha, semmilyen körülmények közt ne mosd olyan ruhákkal, amiken tépőzár van!

  • A mosást ajánlott kézzel végezni langyos vízben, de ha mégis a gépi mosást választod, akkor kerékpáros ruhádat lehetőleg ne mosd együtt más, hétköznapi használatú ruháiddal, és a mosógépen kímélő programot válasz, semmikép sem magasabb, mint 30 fokos vízzel! A mosáshoz használj folyékony mosószert, és kerüld el az öblítő használatát!

  • Szárítással kapcsolatos tanáccsunk, hogy a kerékpáros ruhák centrifugálását lehetőleg teljesen mellőzd, ha mégis sor kerül rá, akkor csak nagyon rövid ideig szabad csinálni, ellenkező esetben a ruha károsodásához fog vezetni. Ha kézzel történik a szárítás (ez a javasolt), akkor egyszerűen csak nyomkodd ki belőle a vizet, majd akaszd ki száradni. A szárításnál figyelj oda, hogy ne a tűző napra tett ki a száradó ruhát, és érdemes ekkor is még kifordított állapotban tartani. A kerékpáros ruhák speciális anyaguknak köszönhetően jellemzően gyorsan száradnak - ez alól inkább csak a thermo anyagú, téli kerékpáros ruhák képeznek kivételt -, így a kimosott ruha a rákövetkező napon jellemzően már újra felvehető.

  • Használat során amire fokozottan oda kell figyelni azok a hegyes tárgyak, amik még a testreálló ruhákba is beakadhatnak, és a kiszakadásukhoz vezethetnek. Szintén nagy ellensége a kerékpáros nadrágoknak a tépőzár, aminek tüksés része a magas lycra tartalmú anyaghoz érve a lycra szálak közé hatol, és a ruhától jellemzően csak az anyag kibolyhosodásával távolítható el.
kerekparosruhadiszkont.hu © 2014
Kerékpáros ruha kategóriáink

A honlapot készítette: honlapasz.net
Kerékpáros ruhák széles választéka

KERÉKPÁROS RUHÁK TISZTÍTÁSA

Kosár tartalma